I
går aftes kom jeg sent hjem fra arbejde og var hundesulten. Med andre ord var
der altså hverken tid eller overskud til at bruge lang tid i køkkenet. Jeg
gravede denne hvidkålssalat frem fra gemmerne. Den er virkelig lækker, virkelig
nem og virkelig hurtig at lave. Jeg har også flere gange lavet den på spidskål,
men nu var det lige hvidkål vi lå inde med og desuden elsker jeg den sprøde
struktur som råt hvidkål har. Uhm.
Man
kan variere denne salat lige som man vil med det tilbehør man godt kan lide
eller hvad man lige har i køleskabet. Det vigtigste er sådanset en god
dressing, så det ikke bliver en tør og kedelig oplevelse. Hvidkål er fantastisk
med dressing og bevarer i modsætning til meget andet grønt sin sprødhed.
w Hvidkålssalat
w
(til 4 personer)
(til 4 personer)
Ca. 1/6 af et hvidkålshoved
Ca. 1/3 agurk
En stor håndfuld ærter
Ca. 1/3 agurk
En stor håndfuld ærter
Dressing:
Smagsneutral olie
Balsamisk eddike med blodappelsin
Salt og peber
Smagsneutral olie
Balsamisk eddike med blodappelsin
Salt og peber
Riv hvidkålen meget fint på et mandolinjern, gerne tyndest
muligt. Hvis ikke man har et mandolinjern snittes hvidkålen blot finest muligt.
Flæk agurken og skrab de bløde kerner ud. Skær agurken i strimler og bland
agurk og ærter med hvidkålen.
Lige dele olie og balsamico rystes sammen med lidt salt og peber. Det vil aldrig blive helt emulgeret, men det er meningen. Har man ikke balsamiko med blodappelsin, ville jeg bare presse lidt citron eller appelsin saft over salaten.
Lige dele olie og balsamico rystes sammen med lidt salt og peber. Det vil aldrig blive helt emulgeret, men det er meningen. Har man ikke balsamiko med blodappelsin, ville jeg bare presse lidt citron eller appelsin saft over salaten.
Vi nød salaten med et par dejlige fiskefrikadeller. Salaten er
et hit herhjemme og i går aftes var bunden af skålen skrabet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar